Ženske

Nad ženske težave in bolečine z Visceralno Manipulacijo

Draga ženska. Vabim te, da spoznaš visceralno manipulacijo oz. manipulacijo notranjih organov, ki jo kot terapevtka izvajam z vsem srcem in spoštovanjem. Terapija pomaga pri različnih težavah, ki so povezane s tvojo žensko naravo.

Rodna doba, nosečnost, porod, poporodno obdobje in obdobje menopavze, nam ženskam prinesejo marsikateri izziv.

Zagovarjam trditev, da smo same sebi najboljši zdravnik. Prav tako zagovarjam in priporočam, da se telesu pomaga vzpostaviti porušeno ravnovesje. Napetosti, zasidrane v naša telesa, so posledica našega fizičnega, psihičnega in čustvenega stanja.

“Z bolečino se je potrebno naučiti živeti.” – To je prevečkrat uporabljena sugestija, ki močno vpliva na naša prepričanja, misli, besede, dejanja in na koncu navade.

Naj ti za začetek postavim nekaj vprašanj.

 • Si v rodni dobi in te vsak mesec spremlja bolečina ob menstruaciji? Poleg tega si razdražljiva in brez energije?
 • Si nosečka z bolečinami v križu?
 • Si po porodu in je tvoj trebuh občutljiv, imaš občutek da nič ni na svojem mestu?
 • Ti je ginekolog pojasnil, da imaš endometriozo in ne veš kako si lahko pomagaš?
 • Imaš kljub temu, da si zdrava in je zdrav tvoj partner, težave z zanostivijo?
 • Si imela carski rez in so ti ostale brazgotine, ki lahko vplivajo na bolečine v tvojem telesu?
 • Si vstopila v obdobje menopavze, katerega spremlja bolečina v ramenskem delu in pomanjkanje energije?

To so le nekatere težave, ki spremljajo ženske v določenem obdobju življenja. Verjamem, da si poizkusila že marsikaj, nisem pa prepričana, da si se že srečala z visceralno manipulacijo – kot pomoč ob takšnih težavah.

Naj pojasnim kaj pravzaprav je visceralna manipulacija.

Visceralna manipulacija je manipulacija notranjih organov. Največkrat se izvaja v okviru manualne terapije. To pomeni, da se terapija izvaja izključno z rokami, pri čemer mora imeti terapevt izjemno razvit občutek za dotik in občutek za zaznavanje napetosti znotraj telesa. Predvsem pa mora terapevt res odlično zaznavati, katero tkivo v telesu je tisto, ki vpliva na celotno telo in povzroča težave.

Naši organi imajo dve vrsti gibanja. Strokovno temu pravimo mobiliteta in motiliteta. Mobiliteta je gibanje organa, v povezavi z ostalimi strukturami. Nanj vpliva naše gibanje, dihanje, krvni obtok in gravitacija. Motiliteta pa je gibanje, ki je lastno samemu organu. Se pravi gre za njegovo notranje gibanje. Tu lahko rečeva, da ima vsak organ svojo smer gibanja oz. smer gibanja, ki je prisotna takrat, ko je telo v harmoniji in oseba nima zdravstvenih težav.

Ko se zgodi odmik od harmonije, ko pride do simptomov, pomeni, da je gibanje organa spremenjeno. Lahko je upočasnjeno ali celo odsotno.

Življenjski slog, služba, nosečnost, porod, infekcije, tumorji, travme oz. poškodbe, histerektomija oz. odstranitev rodil, operativni posegi znotraj medenice, ciste na jajčnikih, endometrioza, ter emocionalne težave različnega tipa, tudi tiste ki so povezane s preteklo nosečnostjo, splavom ali težavami v spolnosti, prizadenejo naše reproduktivne organe. Sem pa sodijo maternica, jajčniki, vagina in prsi.

Ženske smo bitja s čudovito energijo in sposobnostjo premagovanja ovir. A ko govoriva o ženskih težavah, jih velikokrat ne jemljemo kot težave ampak kot nekaj samoumevnega.

Pa so resnično samoumevne oz. resnično nekaj, kar pač ženske imamo?

Je res rešitev v tem, da se moramo navaditi na to bolečino in z njo živeti? Nikakor ne!

Zato je visceralna manipulacija čudovita terapija pri premagovanju bolečine in slabega zdravstvenega stanja, ki nas ženske v določenem obdobju doleti.

Z visceralno manipulacijo lahko terapevt povrne funkcijo določenemu organu, vzpostavi njemu primarno gibanje in tako pomaga pri:

 • bolečini v spodnjem delu trebuha,
 • menstrualnih težavah, vključno z nerednimi, odsotnimi ali bolečimi menstruacijami,
 • predmenstrualnem sindromu (PMS),
 • neplodnosti,
 • težavah z zanositvijo, vključno s spontanimi splavi,
 • krčnih žilah,
 • prebavnih težavah, kot je zaprtje,
 • napihnjenosti,
 • težavah z urinarnim sistemom, kot je neredno uriniranje, bolečina ob uriniranju ali inkontinenca,
 • bolečini v spodnjem delu trebuha,
 • bolečini pri spolnih odnosih ali zmanjšanem libidu,
 • prolapsu oz. zdrsu mehurja.

S terapijo se v telo vnesejo impulzi, ki jih možgani sprejmejo in obdelajo. Odgovor na impluze pa se sproži kot vzpostavljanje harmonije znotraj vseh struktur.

Zato lahko govoriva o samozdravljenju, ki se sproži v ženski po prejeti terapiji.

Sama terapija je nežna, prijetna in ne povzroča bolečine. V povprečju je potrebnih od 3 do 5 terapij, da se doseže želen rezultat oz. izboljšanje stanja. Primerna je v vseh starostnih obdobjih. So določene omejitve, ki so redke, vendar jih izkušen terapevt pozna in jih upošteva.

V kolikor imaš tudi ti podobne težave, si vedno dobrodošla v varen objem mojega salona.

Related Posts