KORISTNI NASVETI IN NAPOTKI

TRAJANJE

Terapevtska obravnava traja do 60 minut in zajema anamnezo (pregled preteklih in sedanjih zdravstvenih težav), pregled, izvedbo terapije in svetovanje. Prav tako do 60 min trajajo vse ostale storitve, ki so opisane v zavihku masaže in ostale storitve.

OBLAČILA IN PREHRANA

Med terapijo boste najverjetneje v spodnjem perilu. Priporočam vam, da vsaj dve uri pred terapijo ne zaužijete večjega obroka, saj bo tako terapija bolj prijetna.

IZVIDI

V primeru, da imate kakršne koli izvide (RTG, MR, izvide specialista, npr. ortopeda …), jih prosim prinesite s seboj.

POČITEK, TEKOČINA IN SPANEC

Po terapiji vam svetujem, da se izogibate večjim fizičnim naporom, predvsem prvih 48 ur, da zaužijete zadosti vode, priporočljivo je vsaj 2 l na 25 kg telesne teže, saj boste s tem omogočili organizmu hitrejše izločanje odpadnih produktov, ter omilili morebitne reakcije.

»Kriza zdravljenja« se najpogosteje pojavi prvih 48 ur po terapiji, lahko traja tudi več dni. V tem času organizem predeluje prejete impulze in skuša vzpostaviti ravnovesje za boljše počutje. Privoščite telesu dovolj počitka in poskrbite za zadosten spanec.

DIHALNE VAJE

Nadvse dobrodošla, predvsem pri psihični izčrpanosti, ter kroničnih bolečinah je vadba dihalnih vaj. Vaje izvajajte v skladu s svojimi zmogljivostmi, v primeru, da čutite bolečino, prenehajte z izvedbo.

Vaje vam bom predstavila na koncu terapevtske obravnave, seveda če bom presodila, da so za vas koristne.